Salade met vrolijke gele bloemblaadjes

Het was tijd om het laatste beetje rucola te oogsten. De rucola was al een beetje doorgeschoten maar dat vind ik helemaal niet erg want het bloemetje van de rucola is ronduit prachtig! Zo klein en teer in heel bescheiden kleuren en net als het blad is het bloemetje eetbaar.

Ook de kleine beetjes die nog oogstbaar zijn gebruik ik altijd graag en er is altijd weer wat lekkers van te maken. Ik heb de rucola gemengd met gemengde bladsla uit de winkel (de bladsla in mijn moestuin mag nog even groeien) en heb er samen met komkommer en mozzarella kaas een frisse salade van gemaakt. Voeg naar smaak een beetje grof zeezout, peper en olijfolie toe.

Als laatste heb ik vrolijke gele paardenbloem blaadjes over de salade gestrooid. Staat zo leuk! Wist je dat van de paardenbloem zowel de bloemblaadjes als het blad eetbaar zijn? Het blad wordt verkocht als molsla en deze zijn licht bitter als ze jong geplukt zijn, de grotere bladeren zijn bitterder. De fel gele bloemblaadjes zijn licht zoetig.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *