Chocolade en venkel een goede combinatie

Vandaag een overheerlijke chocoladetaart met bladvenkel gebakken. Elke keer als ik in mijn tuin langs mijn geliefde Rode venkel (Foeniculum vulgare purpurum) loop prikkelt de heerlijke zoetige geur van de venkel mijn neus.
Zo ook deze ochtend, de anijsachtige smaak van mijn rode bladvenkel vraagt gewoon om een combinatie met chocolade in een taart! Dus ik mijn keuken in met een volle hand bladvenkel om deze combinatie eens uit te proberen!
Anderhalf uur later vult mijn huis zich met de geur van chocoladetaart met een vleugje venkel.
En geloof mij, het resultaat was een feestje voor mijn smaakpapillen!

Wil jij deze heerlijke Chocolade venkeltaart ook eens maken? Hieronder vind je het recept.

Ingrediƫnten:
180 gram boter
150 gram pure chocolade minimaal 70%
150 gram witte basterd suiker
140 gram bloem
3 eieren
1 banaan
10 takjes Rode blad venkel. Na het ritsen houd je 35 gram over
halve theelepel cacaopoeder
snufje zout

Zo maak je het:
– Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht).
– Knip ongeveer 10 takjes van de Rode venkel, rits de kleinste dunne sprietjes van de hoofd takjes af. Hak deze sprietjes zeer fijn met een mes, in een keukenmachine of met een staafmixer. Zorg dat ze zeer fijn gehakt zijn anders krijg je draden in je taart.
– Smelt de chocolade en de boter in een pan op laag vuur. Laat het vervolgens afkoelen.
– Klop intussen de eieren, de suiker, het zout en de banaan met een mixer in 5 minuten tot een dik mengsel dat als een lint van de garde afloopt.
– Vermeng de helft van het ei/suiker mengsel met de fijn gehakte venkel en mix het met staafmixer goed door.
– Giet het ei/suiker/venkel mengsel door de rest van het ei/suiker mengsel en mix nog eens 1 minuut op hoogste stand.
– Spatel het chocolade mengsel voorzichtig door het ei/suiker mengsel.
– Spatel tenslotte de bloem en de cacaopoeder er doorheen.
– Schep het beslag in een met bakpapier beklede springvorm (17 cm diameter) en bak de Chocolade venkeltaart in het midden van de oven in 50 minuten gaar.
Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *