Raapstelen omelet

Elk jaar zaai ik raapstelen, dit jaar het soort Blauwe Groninger met zijn mooie donkergroene blad. Raapstelen hebben een uitgesproken smaak. Ik kan moeilijk beschrijven wat de smaak precies is, voor mij zit het ergens tussen kool en wilde spinazie in met een vleugje zuur en pittig. Rauw is het blad lekker stevig en knapperig. Veel verschillende smaken vertegenwoordigd in deze bladgroenten die je bijna het jaar rond kan zaaien en eten, in de winter het liefst in een kas.

Als de raapstelen zover zijn dat ik de ze kan eten dan snij ik de grootste blaadjes net boven de grond af, de kleine blaadjes groeien daarna gewoon weer door voor je volgende oogst, lees: heerlijke gerechten.
Ik heb deze keer gekozen om voor de lunch er een raapstelen omelet van te maken. Dit gezonde en snelle gerecht heb ik versiert met de bloemetjes van het driekleurig viooltje. De kleuren doen het goed bij elkaar, kijk maar!

Dit heb je nodig voor een 1 persoons-omelet:
30 gram raapstelen (een flinke hand vol)
2 eieren
zout
peper
olijfolie
7 bloemetjes van het driekleurige viooltje

Zo maak je het:
– Was de raapstelen en laat ze goed uitlekken
– Snijd ze in grove stukken
– Fruit de raapstelen licht aan in een beetje olijfolie in de koekenpan
– Klop 2 eieren met zout en peper in een kom
– Meng de gefruite raapstelen door de geklopte eieren
– Giet het geheel in de pan en bak de raapstelen omelet gaar (niet omkeren in de pan want dan blijven de groene raapstelen zo mooi zichtbaar)
– Strooi de viooltjes op je bord over de omelet en geniet van je voedzame lekkere lunch!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. […] kan hebben?! Ik oogstte al Raapstelen in mei! Dus ze mochten na mijn Raapstelen omelet recept (Klik hier voor het recept) nu ook eens in de soep. De Courgette Sla en Raapstelen soep werd aangenaam romig […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.