Over mij

Mijn naam is Jolanda en ik heb een moestuin waarin ik met een grote glimlach eetbare bloemen, kruiden en groenten kweek. Ik woon in de Bollenstreek samen met mijn drie katten, Pipaluk, Mchumba en Ztivi en mijn vriend Sytze woont dichtbij in hetzelfde dorp.

Mijn paradijsje
Mijn moestuin op het plaatselijke volkstuincomplex is ongeveer 30m2 groot en mijn achtertuin thuis wordt ook steeds meer omgetoverd tot een eetbare planten en bloemenzee. Ieder stukje wordt benut en ik moestuinier ook steeds meer in bakken en potten. 

Verlangen naar ontspanning en rust
Het verlangen naar rust en naar liefdevolle aandacht voor mezelf bracht mij de liefde voor moestuinieren. Mijn moestuin liet mij ervaren dat met een rustig tempo, de juiste zorg, liefde en aandacht een zaadje uit kan groeien tot een krachtige mooie plant. Dit groeiproces maakt mij enthousiast, geeft mij veel voldoening, ontspanning en het brengt een grote lach op mijn gezicht!
Moestuinieren leert mij ook dat haast hebben en controle willen hebben niet werkt. Het (planten) leven leeft zijn eigen ritme. Moestuinieren is ook loslaten, ook heel handig in mijn leven buiten de moestuin.

Ik houd ervan als dingen met volle aandacht gaan, als iets de tijd heeft om te ontstaan. Het schept ruimte om in contact te komen met mezelf, om te leven van binnenuit en om me te verbinden. Sinds ik vaker stilsta en de tijd neem voor ‘kleine’ dingen in mijn leven voel ik gek genoeg veel meer dat ik leef!
Er is in mijn moestuin zoveel om me heen om me positief over te verwonderen, gewoon aandachtig kijken, ruiken, voelen en proeven!

Fleurige eetbare bloemen
Uit deze verwondering over de schoonheid en kleurrijke wereld van planten en bloemen ontstond de behoefte om al dat prachtigs te delen en daarmee was De fleurige moestuin geboren. Fleurig omdat ik me ook richt op het kweken van eetbare bloemen. Ik ben gek op kleur en het is onwijs leuk om gerechten smaak en kleur te geven met bloemen!

Daarom deze website
Ik vind het fijn om anderen te inspireren ook bezig te gaan en te zijn met moestuinieren. Daarbij hoop ik te laten zien dat je met aandacht en een geringe aantal m2 moestuin je omgeving een stukje groener en fleuriger kan maken. Ik neem je graag mee op mijn ontdekkingstocht!

Ontdekken
Ik houd ervan te experimenteren zowel bij het moestuinieren als bij het bedenken van recepten, dit houdt in dat ik niet altijd de gebruikelijke regels volg, ik wil ook graag zelf ontdekken hoe dingen werken 😉 De fleurige moestuin en deze website zijn constant in beweging, nooit echt helemaal af, het zal meegroeien met mijn eetbare bloemen, planten én met mij. 

De fleurige moestuin past bij wie ik ben
Ondertussen zaai, plant, pluk, oogst, proef, ruik, kijk, kook en bak ik lekker door! 
En ik word er blij van! Met mijn handen in de aarde nieuwe ontdekkingen doen, me omringen met geuren en kleuren en eten uit eigen tuin is mijn feestje!
En hoe mooi is het dat bij De fleurige moestuin meerdere van mijn liefhebberijen samen komen? Moestuinieren, buiten leven, fotograferen, koken en bakken en dat alles vol enthousiasme en in een tempo wat mij goed past!