Munt chocoladetaart met eetbare bloemen

Mijn moestuin staat vol met prachtige bloemen die heerlijk ruiken en die je ook nog eens kan eten.
Het leuke van het schrijven van de Fleurige moestuin blogs is dat ik niks plan, alle ideeën ontstaan door in mijn moestuin te zijn, door mijn bloemen en planten te zien en te ruiken en en door mijn verlangen en ingevingen op dat moment. Bij het plukken van de fel gele Goudsbloemen en de lichtgele bloemen van de Vrouwenmantel ontstond het idee een deel van de bloemen te verwerken in een heerlijke chocoladetaart.

Ik zag het al voor me de prachte gele tinten afstekend tegen het donkere van de pure chocolade! En wat past ook goed bij chocolade? Munt en Citroenverbena! Dus de chocoladetaart met kruiden en eetbare bloemen was ontstaan in mijn hoofd. Hup op de fiets naar huis en de keuken in.

Thuis in de tuin had ik ook nog de pittige lichtgele Oost Indische kers bloemen, dus die mochten ook mee pronken op de taart. En verrassend lekker in combinatie met chocolade.
Ook passen de zoete anijs-achtige gele bloemetjes van de venkel er goed bij en voor het oog en natuurlijk ook eetbaar ook nog gekozen voor de schattige witte bloemetjes van het Duizendblad.
Is het een heerlijk eetbaar plaatje geworden of niet?

Neem Munt en Citroenverbena uit je tuin of uit de winkel en ga op zoek naar mooie eetbare bloemetjes en bak deze Goddelijk lekkere Munt chocoladetaart!

Je kan natuurlijk ook andere eetbare bloemen gebruiken. Kijk op mijn pagina ‘Eetbare bloemen’ http://defleurigemoestuin.nl/eetbare-bloemen/ voor nog meer eetbare bloemen.

Dit heb ik gebruikt voor mijn Munt chocoladetaart:
110 gram roomboter
150 gram pure chocolade (80 gram voor de garnering
2 eieren
2 bananen
60 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanille suiker
snufje zout
150 gram bloem
12 gram cacaopoeder
60 gram melkchocolade in grove stukken voor door het beslag heen
35 (10 + 25) blaadjes Munt (ook de kleine blaadjes tel je mee)
45 (10 + 35) blaadjes Citroenverbena (ook de kleine blaadjes)
2 gele Goudsbloemen (je gebruikt de losse blaadjes door het beslag en voor de garnering)
takje Vrouwenmantel bloemen voor de garnering
bloemen Duizendblad voor de garnering
Venkel bloemen voor de garnering
Oost Indische kers bloemen voor de garnering

Zo maak je het:
– Verwarm de oven voor op 175 graden
– Smelt 70 gram pure chocolade samen met de boter au bain-marie en laat het vervolgens iets afkoelen.
– Doe 25 Muntblaadjes en 35 Citroenverbena blaadjes samen met de bananen in een bak en pureer het met de staafmixer.
– Klop daarna de eieren, de 2 soorten suiker, het zout en het bananen/kruiden mengsel 5 minuten tot een luchtig mengsel.
– Spatel het chocolademengsel voorzichtig door het eimengsel.
– Spatel de bloem en cacaopoeder erdoor.
– Spatel tenslotte 10 losse Munt- en 10 Citroenverbena blaadjes, de losse bloemblaadjes van één gele Goudbloem en de stukjes melkchocolade door het beslag.
– Bekleed een springvorm met bakpapier (ik heb een  springvorm van 18 diameter gebruikt)
– Giet het beslag in de vorm en bak de taart in 45 minuten in de oven gaar.
– Haal de Munt Chocoladetaart uit de oven en laat volledig afkoelen.
– Smelt de overige 80 gram pure chocolade au bain-marie, laat iets afkoelen en giet over de bovenkant van de chocoladetaart.
– Maak mooi met de bloemen van de Vrouwenmantel, enkele Duizendblad bloemetjes, Venkelbloemen, Oost Indische kers bloemen en met de blaadjes van de Goudsbloemen.
Doe dit lekker naar wat jij mooi vindt! Het is jou feestje! Have fun!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *