Met een beetje uit eigen tuin

Soms, of eigenlijk best vaak heb ik zin in iets lekkers en dat lekkers kan van alles zijn. Ik ben dol op super gezonde groene salades en het liefst uit eigen tuin en soms heb ik gewoon ontzettende trek in taart!
Niks groens of gezonds aan maar ik mag mezelf verwennen. En laat het nou zo zijn dat ik taarten bakken superleuk werk vind en ik zo blij word van de geur van vers gebakken taarten en koekjes.

Nu bak en kook ik graag met ingrediënten uit eigen tuin maar soms is er nog niet zoveel voorhanden van wat ik op dat moment wil maken.
Deze keer geen bosbessen want ik heb geen bosbessen struik, misschien wel een goed idee voor mijn moestuinplan voor volgend jaar? Geen ricotta want ik heb geen koe die ik kan melken en kaas maken heb ik nog nooit gedaan. Staat vanaf nu ook op mijn lijstje 😉

Deze keer was de zin in een Bosbessen ricotta taart wel heel groot dus dit ging het worden ondanks het geringe aanbod van ingrediënten uit eigen tuin.
Maar zeg nou zelf, het bloemen aanbod uit mijn eigen tuin, het driekleurig viooltje maakt het toch helemaal goed?
Bosbessen ricottataart opgefleurd met driekleurige viooltjes, ik word er blij van!

Dit heb je nodig voor deze romig frisse taart:
180 gram roomboter
105 gram witte basterd suiker
2 zakjes vanillesuiker
2 eieren
150 gram ricotta
3 tl bakpoeder
snufje zout
180 gram bloem
110 gram bosbessen (ingevroren)
ongeveer 16 kleine driekleurige viooltjes, je kan natuurlijk ook andere viooltjes nemen.
poedersuiker om te bestuiven

Zo maak je het:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Klop de boter samen met de suiker en de vanille suiker met een mixer luchtig.
РMix ̩̩n voor ̩̩n de eieren erdoor en mix daarna de ricotta door het mengsel.
– Mix 4 eetlepels bosbessen door met mengsel.
– Roer de bloem, bakpoeder en het zout door elkaar en schep door het suiker/ei mengsel.
– Schep als laatste voorzichtig nog 2 eetlepels bosbessen erdoor.
– Vet de bakvorm in en schep het beslag in de vorm (ik heb een springvorm van 22 cm diameter gebruikt)
– Bak de taart in 35 minuten tot de binnenkant net gaar is. Haal uit de oven en laat goed afkoelen.
– Bestuif de taart met poedersuiker en versier het op jouw manier met de viooltjes.
Mooi he? Ziet er vrolijk uit toch?
Eetsmakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *