Magnolia siroop maken

Magnolia siroop maken

De Magnolia in mijn tuin was weer schitterend dit jaar. Ze luidt voor mij altijd de lente in in mijn tuin. Als de bloemknoppen eind winter begin lente beginnen te verschijnen aan de nog kale takken weet ik dat het kleurrijke tuinseizoen weer kan beginnen. De bloemen bloeien rijkelijk met grote bloemen in vele tinten roze.

Leesvoer
Toen ik vorige week over de verzorging, het snoeien en het bloeiritme van deze boom of struik zat te lezen. Kwam ik erachter dat deze mooierd nog meer geeft dan dat je ernaar kan kijken? Kijken moet je ook zeker doen hoor want ze zijn prachtig! En ruik er ook vooral aan want ze geuren heerlijk!
Maarrr je kan er ook van eten! De bloemen zijn eetbaar en hebben een bijzondere smaak. Ik vind het altijd moeilijk omschrijven waar iets nou naar smaakt en smaak is een beleving die dus nogal uiteenloopt van mens tot mens.

Siroop
De licht pittige beetje gember-achtige blaadjes lenen zich goed om siroop van te maken. Mijn Magnolia struik is ondertussen aan zijn tweede bloei van dit jaar bezig en net op de valreep kon ik nog enkele bloemen plukken om mee aan de slag te gaan in mijn keuken.
Het maken van siroop is nieuw voor mij, dus zeg maar mijn eerste keer. En wat een verassing, deze eerste keer is super goed uitgepakt. De Magnolia-siroop schenkt mij een super zachte smaakbeleving. Zacht, fluweelzacht, onbekend, bloemig, kruidig, licht zoet. Of zo iets. In ieder geval is het heel erg lekker!
Gewoon zelf proberen dus. Misschien heb je geluk en vind je nog een paar Magnolia bloemen om deze overheerlijke siroop van te maken en anders volgend voorjaar want de siroop is zo lekker dat het het waard is om op te wachten.

Dit heb je nodig om de Magnolia siroop te maken:
10 bloemblaadjes van de Magnolia
500 ml kokend water
140 gram witte basterd suiker
2 plakjes gember geschild

Zo maak je de overheerlijke siroop:
– doe de blaadjes in een pan of wekpot en giet hier het kokende water overheen.
– sluit af en laat een nacht staan.
– de volgende ochtend zeef je de blaadjes eruit.
– kook het vocht met de suiker en de gember op zacht vuur ongeveer 5 minuten. (gebruik niet teveel gember anders verdwijnt de fluweelzachte smaak van de Magnolia. Je kan de gember ook weglaten)
– laat de siroop afkoelen en schenk het in een schone goed afsluitbare fles.
– bewaar de fles in het donker.
De siroop is heerlijk aangelengd met water of bruiswater, over yoghurt en ijs of een scheutje door cake, taarten en koekjes.
Neem de tijd voor de smaakbeleving, geniet ervan!


Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.