Juni moestuin

Ik ben dit jaar een beetje laat begonnen met tuinieren, ik had wel al wat voor gezaaid in maart maar door de corona perikelen ging ik twijfelen, want kon ik wel naar de moestuin toe? Zou er een totale lockdown komen en de moestuin dus verboden terrein zijn? Gelukkig bleef het bij de zogenaamde intelligente lockdown en toen kwam de vraag kon ik wel voldoende afstand van mijn ouders houden op de moestuin? Mijn stukje tuin ligt op hun volkstuin namelijk. Na wikken en wegen heeft het grote verlangen om te tuinieren het gewonnen. Er werden ‘tuinier’ tijden afgesproken met mijn vader en moeder. Ik zou in de ochtend op de moestuin zijn en zij in de middag.

Ik had nog wat in te halen door mijn coronatwijfelperiode dus eind april ben ik aan het zaaien en uitplanten geslagen. Bietjes, wortelen, snijbiet en venkel zaaien. De stok- en struikbonen zaaien (of leg je bonen?) zowel in de kas in bakjes als buiten in de volle grond. Het was vaak water geven nij de zaadjes en de net boven gekomen plantjes want het was een droog voorjaar.
De courgette die ik in maart voorgezaaid had mocht half mei de volle grond en de pot in, ik heb er één in dr volle grond in mijn moestuin en één thuis in een pot. Langzamerhand kwam weer in moestuinier-vorm en dat was te zien aan mijn moestuin! Bijna al het gezaaide kwam boven en de uitgeplante plantjes sloegen goed aan.

In juni zette het mooie warme zonnige weer door, superfijn weer om lekker buiten bezig te zijn. En eindelijk kwam de welkome regen! De regen van de afgelopen week heeft mijn moestuin veel goeds gedaan. De bloemen en plantjes hebben een ware groeispurt genomen. Mijn eetbare bloemen bed ligt er goed bij, dat beloofd een prachtige, vrolojke en lekkere bloemenzee te worden.
Ik oogst op dit moment ook al groenten o.a pluksla, rucolasla, bietenblad, raapstelen, kleine bietjes en vandaag zag ik dat de eerste courgette van dit jaar er binnen 2 a 3 dagen aan zit te komen!
Juni 2020 was een heerlijke moestuin maand voor mij, met heel veel verwondering en geluks-momentjes.

Ik heb mijn moestuin ingedeeld in 4 bedden. Hierboven zie je hoe de bedden er nu eind juni bijliggen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.