Juli moestuin

Mijn moestuin geeft mij overvloed op dit moment, bijna alles groeit en bloeit goed. Er is altijd wel een plantje, bloem of groente dat het minder goed doet en dat zijn bij mij de bietjes dit jaar, ze blijven klein. Het is denk ik mijn eigen schuld want ik heb de bietjes niet uitgedund, uitdunnen vind ik altijd zo zonde van die kleine zaailingen, ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om ze er zonder pardon uit te trekken. Dus dat laat ik tot nu toe altijd achterwege. Maar de bietjes hebben nu waarschijnlijk te weinig ruimte om groter te groeien.
Maar ik heb nu wel ontdekt heb dat ik kleine bietjes veel lekkerder vind dan grote. Dus voor mij is de bieten oogst gewoon gelukt ook al zijn ze naar de maatstaven van ‘hoe het hoort te zijn’ te klein.

Ik heb niet zo’n grote moestuin dus van alles zaai ik maar 1, 2 of 3 regels dat heeft als voordeel dat ik niet teveel groente in de overvloedige oogst maanden juli en augustus in één keer tegelijk heb. En als het dan toch gebeurt zoals op dit moment met de bonen en courgettes dan is daar de oplossing in de vorm van soep!
Ik mik werkelijk alles in soep. Heb ik teveel bonen, hup in de soep, is het kiezen de sla weggooien of in de soep? Dan gaat de sla hup in de soep. Courgette een welbekende groente om heerlijke soep van te maken mix ik graag met venkel in soep maar ook raapstelen doen het goed met courgette in soep. En wat dacht je van bietenblad en snijbiet in de soep? Gewoon eens doen, het wordt heerlijk!

Het fijne aan de maand juli vind ik de bloemenweelde in mijn tuin! Ik word er zo blij van al die kleuren en geuren!
Het is dus ook de tijd van veldboeketten bloemen mee terug op de fiets om mijn huis op te vrolijken en de meeste bloemen die ik heb zijn eetbaar dus ik verwerk ze ook in gerechten. En het is zo ontzettend leuk om taarten en andere baksels mooi te maken met eetbare bloemen! Zie hier enkele van mijn fleurige taarten en cakes met eetbare bloemen.

Ook heb ik deze maand nog wat groenten en bloemen gezaaid voor in de herfst en winter. De zaadjes van de palmkool, rode boerenkool en rammenas zijn goed bovengekomen en alle drie de groenten zijn nieuw voor mij dus ik ben benieuwd hoe het groeiproces gaat verlopen.
Ook heb ik nog bloemen gezaaid in de hoop dat die me nog fleurige bloemen gaan geven in de herfst. Dit is een experimentje want eigenlijk is het iets te laat om deze bloemen nog te zaaien, maar ik ga het zien.

Beelden zeggen vaak meer dan woorden dus hieronder een impressie van mijn moestuin de afgelopen maand.

Hierboven de groene en kleurige moestuin bedden in juli. Wat een verschil met hoe de bedden eruit zagen in juni. Nieuwsgierig? Klik dan hier.

Een impressie van mijn eetbare- en plukbloemen.

Juli oogst.

Mijn paradijsje, mijn moestuin!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.