Hoera regen!

Ik wist niet dat ik zo blij kon zijn met regen. Ik verplaats me altijd wandelend of met de fiets en ben daarom al mijn hele leven in het bezit van een regenpak. Ik heb er al vele versleten, van die gele stugge stink pakken van vroeger zal ik de geur nooit vergeten. Het pak stonk en ik ook als ik me ervan ontdeed na een plensbui op weg naar school. In de loop van de jaren heeft het stugge stink pak plaatsgemaakt voor meer luxe en mens vriendelijkere varianten. Mijn regenpak van nu is bijna modieus te noemen en bied me comfort maar nog steeds word ik er niet heel blij van als ik regendruppels hoor tikken en weet dat ik me in mijn regenpak kan gaan hijsen.

Maar vanochtend was dat anders! Hoor ik dat goed? Is dat het geluid van regen? Weliswaar zachte druppels maar eindelijk het regent! En nu niet denken dat ik blij ben omdat ik mijn regenpak zo heb gemist, nee mijn gedachten en gevoel gaan uit naar de natuur en mijn plantjes in mijn moestuin.
Mijn zaadjes en plantjes hebben water nodig maar de laatste weken ging ik me steeds schuldiger voelen als ik ze water gaf.
De plantjes zijn me dankbaar hoor maar ik zou zuinig met water moeten zijn nu het al zo lang droog is. Dus de zaadjes kregen de meeste druppels en de al wat grotere plantjes sprak ik toe dat ze echt met hun wortels dieper zouden moeten gaan zoeken naar water. Tot nu toe heeft het gewerkt en staan ze er allemaal nog vrolijk bij maar ik weet niet hoe lang nog want het is namelijk echt heel droog!

Nu maar hopen dat het de komende dagen flink gaat regenen. Helaas is het nu hier alweer droog maar het wolkendek boven mijn hoofd en dat kleine beetje regen van vanmorgen geeft me hoop.
Let it rain! Laat het alsjeblieft vandaag nodig zijn mijn regenpak aan te trekken, dan fiets ik breed glimlachend en dankbaar in mijn lang gehate outfit rond.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.