Courgette pittige sla soep

Het is juli en juli is in de moestuin een maand van overvloed. Vele groenten geven hun lekkere en gezonde schatten in de vorm van hun vruchten, bladeren, bonen en soms ook al de zaden. Tijd dus om te oogsten!
Juli houdt ook in dat ik soms te veel groenten heb uit mijn tuin.
Maar daar is soep voor uitgevonden en ook natuurlijk omdat soep heel lekker is! Ook houd ik van soep omdat je het heel goed vooraf al kan maken en kan bewaren of invriezen.

Mijn bol Courgettes doen het goed en na enkele keren Courgette eten werd het tijd om er ook eens soep van te maken. Ook mijn sla soorten doen het uitstekend, de Rucola en de pittige Mesclun moest hoognodig weer geoogst worden, deze sla soorten blijven vaak aan-groeien na het afknippen, dus wekenlang plezier van.
Ook de Raapstelen blijven nog steeds vrolijk doorgroeien na vele malen er al van geoogst hebben. Ongelooflijk toch hoeveel plezier je van 2 regeltjes Raapstelen kan hebben?! Ik oogstte al Raapstelen in mei! Dus ze mochten na mijn Raapstelen omelet recept (Klik hier voor het recept) nu ook eens in de soep.
De Courgette Sla en Raapstelen soep werd aangenaam romig en pittig! Ik heb ervan genoten.

Dit heb ik gebruikt voor 2 kommen soep:
1 bol Courgette (het kan natuurlijk ook met een ander courgette soort)
1 ui
3 handen Raapstelen
150 gram pittige sla. Ik gebruikte Rucola en Mesclun Aziatisch.
2 teentjes knoflook
1 takje Tijm en 1 takje Tijm in bloei voor de garnering
takje Rozemarijn
beetje anijspoeder of enkele anijszaadjes
zout en peper
creme fresh

Zo maak je het:
– Doe een dun laagje water in de pan.
– Snijd de courgette in stukken en kook dit op laag vuur in het laagje water. Houd in de gaten dat de Courgette genoeg vocht afgeeft dat de soep niet droog komt te staan.
– Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe.
– Doe de raapstelen erbij
– Voeg het zout, peper en de anijs toe.
– Doe de pittige sla soorten erbij en houd enkele sla blaadjes apart voor de garnering. Laat het geheel goed doorkoken. Roer af en toe.
– Als het geheel gaar is na ongeveer 20 a 25 minuten, haal je de pan van het vuur en pureer je de soep met een staafmixer. Als je wilt kan je het takje Rozemarijn er eerst even uitvissen.
– Schep de soep in de kommen en doe er een eetlepel creme fresh bij. Garneer de soep met het takje Tijm dat bloeit en enkele blaadjes pittige sla.
– Eet smakelijk!


Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.