Bloemen in pure en witte chocolade

Af en toe werp ik een blik in mijn koelkast. Daar staat die hoor mijn chocolade versiert met kleurrijke eetbare bloemetjes mooi te zijn tussen al mijn groene groenten. Ik kan het niet laten toch nog een keertje te kijken…… ik voel kriebels in mijn buik omdat ik zo benieuwd ben hoe mijn reep (ook al is die rond) er straks uitziet!

Ik heb bloemblaadjes van de gele en oranje goudsbloem van verbena, driekleurig viooltje, anjer, korenbloem, slaapmutsje en kamille gebruikt om de reep vrolijk te versieren. Natuurlijk kan je ook andere eetbare bloemetjes gebruiken.

Dit heb je nodig:
300 gram pure chocolade (mijn vorm heeft een diameter van 16cm)
200 gram witte chocolade
vorm (b.v een springvorm bekleed deze dan met bakpapier. Je kan ook een brownie vorm zonder bakpapier gebruiken)
enkele verse eetbare bloemetjes

Zo maak je het:
– smelt de pure chocolade au bain-marie
– giet de gesmolten chocolade in de vorm en zet deze in de vriezer.
– smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie en giet deze als de pure chocolade al flink hard is in de vorm over de pure laag heen.
– versier de chocolade reep met de losgetrokken bloemblaadjes
– zet de reep in de koelkast en laat goed hard worden
– haal voorzichtig de fleurige reep uit de vorm en geniet van het mooie plaatje
– breek de reep in stukken of zet er gewoon je tanden in, doe waar je blij van wordt! Eet de reep binnen 3 dagen op i.v.m de houdbaarheid van de bloemetjes.
Geniet van dit feestje!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.