Bananenbrood met venkelbloemen

Ik hou van de volheid en stevigheid van bananenbrood! En je kan er eindeloos mee variëren dus er zullen nog wel meer bananenbroden voorbij komen hier.

Soms wil ik bakken met minder toegevoegde suikers in mijn baksels en dan kies is vaak voor bananen als zoet-maker. Binnenkort zal ik meer (witte) suiker vervangers gaan uitproberen in mijn lekkernijen.
Maar nu eerst dit heerlijke bananenbrood met venkelbloemen en roomkaas!

Dit heb je nodig voor het beslag:
45 gram boter
115 gram bloem
55 gram licht bruine basterdsuiker
1 ei
1 theelepel gist
2 bananen
4 a 5 venkelbloem schermen. Deze bestaan uit meerdere kleine bloemetjes op steeltjes.
50 gram pure chocolade in stukjes
cakeblik 19 cm

Dit heb je nodig voor de roomkaas crème:
1 ei
30 gram witte basterdsuiker
70 gram Mon Chou roomkaas
10 gram bloem

Zo maak je het:
– Verwarm de oven op 180 graden voor.
– Klop in een kom de boter met de slicht bruine suiker.
– Doe het ei erdoor en mix het heel goed door.
– Prak de bananen en doe ze erdoor en mix het goed door.
– Meng in een andere kom de bloem met de gist.
– Roer dit droge mengsel door het bananenmengsel.
– Voeg ongeveer 20 kleine bloemetjes (knip de steeltjes eraf) van de venkel door het beslag
– Vet  de cakevorm in met boter en doe de helft van het bananenmengsel erin.
– Klop voor de crème het ei met de suiker los.
– Voeg de bloem en de roomkaas toe en mix het heel goed door tot een gladde crème.
– Verdeel de crème over de eerste bananenmengsel laag.
– Doe de rest van het bananenmengsel over de crème.
– Versier de bovenkant van het bananenbrood met venkelbloemen.
– Bak het bananenbrood 50 minuten in de oven.
– Laat het een beetje afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.
Geniet van deze sticky lekkernij met de anijs-achtige smaak van venkelbloemen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *